mondkapjes plicht vanaf 1 december 2020

mondkapjes plicht vanaf 1 december 2020

Vanaf 1 december bent u het bij het betreden van onze praktijken verplicht een mondkapje te dragen. U dient uw eigen mondkapje mee te nemen.

 

Wij geven geen verklaringen mbt het niet dragen van een mondmasker. Dit is in overeenstemming met het standpunt van onze beroepsvereniging. Het standpunt van de KNMG is dat ‘een behandelend arts geen verklaringen afgeeft over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen’. Een patiënt kan zelf verklaren, bijvoorbeeld met behulp van een kaartje dat is te downloaden op de website van Vilans – kennisorganisatie voor langdurige zorg – dat hij/zij onder de uitzonderingsregel valt.

Bent u van mening dat u om medische redenen geen mondkapje kunt dragen dan bent u verplicht om in onze praktijk een zogenaamd face-shield te dragen. Deze dient u zelf aan te schaffen,