Huisartsenstaking vrijdag 1 juli

Huisartsenstaking vrijdag 1 juli

U heeft het vast gehoord: vrijdag 1 juli a.s. gaan we naar het Malieveld om ons vereende geluid als huisartsen luid en duidelijk te laten horen. We hebben in de huisartsenzorg een grens bereikt. Huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan hun patiënten. De problemen in de zorg zijn groot en veel daarvan belandt bij de huisarts. Dat kan zo niet doorgaan. Tijdens de manifestatie op het Malieveld vragen wij aandacht voor de oplossingen die nodig zijn om de huisartsenzorg voor de toekomst te behouden. Daarvoor vragen we samen actie van minister Kuipers.

Deze actiedag is een initiatief van de actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De bezorgde huisarts’, samen met de huisartsenorganisaties LHV en VPH. Het blijft niet bij een actiedag alleen. De hele week vanaf maandag 27 juni zetten we samen de huisartsenzorg in de schijnwerpers, zowel landelijk als in de regio. Wij laten zien hoe belangrijk de rol van de huisarts is, wat er op het spel staat en waar de grootste pijnpunten zitten.

 

Op vrijdag 1 juli zal de praktijk alleen geopend zijn voor spoedzorg.