griepvaccinaties 2022

griepvaccinaties 2022

De griepvaccinaties worden dit jaar gezet op vrijdag 14 oktober tussen 16:00-18:00 op de praktijk. U kunt alleen een griepprik krijgen wanneer u een uitnodiging heeft ontvangen. De griepprik mag vlak voor of na of zelfs op dezelfde dag gezet worden als de coronavaccinatie. De coronavaccinaties worden uitsluitend bij de GGD gezet.

 

Griep is een virus waar mensen flink ziek van kunnen worden. Griep is iets anders dan een zware verkoudheid. Vooral mensen van 60 jaar en ouder en mensen met bepaalde aandoeningen (zoals diabetes, een hart-, long – of nierziekte of een verminderde weerstand) kunnen ernstig ziek worden. Soms zelfs met overlijden tot gevolg. Daarom nodigen huisartsen deze mensen elk najaar uit voor een gratis griepprik. De griepprik is de beste bescherming tegen ernstige gevolgen van griep.

 

Griepspuiten op eigen verzoek kosten 25 euro per prik en zijn uitsluitend mogelijk wanneer er prikken over zijn. Indien gewenst kunt u hiervoor vanaf 17 oktober contact opnemen met de praktijk.