Maak een afspraak met een van onze huisartsen >

Vraag herhaalrecept aan >

Vraag de uitslag op van een onderzoek >

Schrijf u in als patiënt, u bent van harte welkom >

Begeleiding verpleegkundig specialist in opleiding

 

Vanaf 1 september 2018 zijn wij gestart met het begeleiden van de verpleegkundig specialist in opleiding, Angelique Bodelier.

Angelique heeft een aantal jaren gewerkt als praktijkondersteuner somatiek en is in 2018 gestart met deze tweejarige opleiding.

 

Een verpleegkundig specialist is in Nederland (vanaf 2009) de wettelijk beschermde benaming voor een verpleegkundige die een geaccrediteerde masteropleiding  heeft afgerond. Onder bepaalde voorwaarden heeft de verpleegkundig specialist de bevoegdheid om zelfstandig medische handelingen uit te voeren en hoofdbehandelaar te zijn.

 

Meestal houdt zij zelf een spreekuur. Ze verricht lichamelijk onderzoek, stelt diagnoses, bepaalt de behandeling en voert deze zelfstandig uit. Ze geeft informatie over een behandeling, interpreteert laboratoriumtests, bespreekt uitslagen met patiënten en geeft voorlichting. De verpleegkundig specialist is ook bevoegd om medicijnen voor te schrijven. De verpleegkundig specialist werkt dus zelfstandig naast de huisarts en neemt bepaalde taken van hem/haar over.